یکی از خوبی های یک کاوش علمی، به معنی یک کاوش و جستجوی مدون روش مند و منظم در بین اسناد اینه که به فهم موقعیت تاریخی ما کمک میکنه.
این ک مثلا در دوره ی صفویه در جریان ورود فلان گمارده ی اروپایی به دربار، فلان وزیر چی گفت و فلانی چرا این طوری کرد شاید در وهله ی اول چندان مهم به نظر نیاد اما وقتی خوب نگاه کنیم و در پیوند با پژوهش های دیگه میبینیم شاید ریشه ی تاریخی برخورد ما با غرب رو تبیین کنه. اون وقت میشه فهمید فلان اقا در برجام فلان کار رو چرا کرده یا فلانی چرا امروز چنین نظری داره.
یکی از مقاله های خوبی که دیدم این مقاله است. قبلا یک کتاب و یکی دو تا مقاله از ناری قمی خوندم توی این وانفسای کارهای وصله پینه ای به نویسنده علاقه مند شدم و کتاب "پارادایم های مساله در معماری" جزو کتاب های محبوبم هست. عنوان مقاله این هست:
دو مثال دیگه که به خاطرم اومد این دو سه تا تز دکتری بودن، هر دو از دانشگاه دلفت، که به نقش گران شدن نفت و پیامد آن توسعه ی فضاهای شهری در دهه ی 40 شمسی و بعد وقایعی که پای زنان و ... رو به عرصه های اجتماعی شهر باز کرد، انقلاب اسلامی اتفاق افتاد و ...
Oil, Media and Gender: The cultural infrastructure of Iran’s petro-modern cities during oil boom
Elmira Jafari
Rose Sarkhosh
و این یکی که خیلی جالب تره برام ازین چهت که همیشه دغدغه ی فهم معماریمعاصر ایران رو داشتم و به نظرم میرسه تقابل سنت و مدرنیته نمیتونه معماری عاصر ایران رو توضیح بده.
The Transnational Transformation of Architecture Practice:
Iranian architects in the new geography of professional authority, 1945-2012
|