یادداشت های روزانه

دغدغه های یک دانشجوی معماری از همه نوع

یادداشت های روزانه

دغدغه های یک دانشجوی معماری از همه نوع

یادداشت های روزانه

سلام دوستان
خب معلومه که من یه دست اندازم! نه مقصد که جواب سوال هامون رو بدونه و نه حتی یه راه که مسیر رو نشونمون بده. این که گفتم دست اندازم واسه همینه. دست انداز ها درست وقتی فکر میکنیم همه چی رو میدونیم مقصد رو میشناسیم راه رو درست انتخاب کردیم و حالا فقط باید گاز بدیم، سراغمون میان. واسه همینه که میگم اینجا دنبال جواب نگردین اومدم سوال کنم و با دوستانم حرف بزنم نه این که حرفم رو به هر بهانه ای بزنم ...

درباره ی دست انداز این جا بیشتر بخونید:
http://dast-andaz.blog.ir/page/about-me

بایگانی

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

 یکی از خوبی های یک کاوش علمی، به معنی یک کاوش و جستجوی مدون روش مند و منظم در بین اسناد اینه که به فهم موقعیت تاریخی ما کمک میکنه.

این ک مثلا در دوره ی صفویه در جریان ورود فلان گمارده ی اروپایی به دربار، فلان وزیر چی گفت و فلانی چرا این طوری کرد شاید در وهله ی اول چندان مهم به نظر نیاد اما وقتی خوب نگاه کنیم و در پیوند با پژوهش های دیگه میبینیم شاید ریشه ی تاریخی برخورد ما با غرب رو تبیین کنه. اون وقت میشه فهمید فلان اقا در برجام فلان کار رو چرا کرده یا فلانی چرا امروز چنین نظری داره.

 

یکی از مقاله های خوبی که دیدم این مقاله است. قبلا یک کتاب و یکی دو تا مقاله از ناری قمی خوندم توی این وانفسای کارهای وصله پینه ای به نویسنده علاقه مند شدم و کتاب "پارادایم های مساله در معماری" جزو کتاب های محبوبم هست. عنوان مقاله این هست:

 

سیر تحول نگاه جامعۀ حرفه‌ای به تکنولوژی ساختمان در ایران پس از انقلاب اسلامی (1389-1357) در خلال مطبوعات تخصصی


دو مثال دیگه که به خاطرم اومد این دو سه تا تز دکتری بودن، هر دو از دانشگاه دلفت، که به نقش گران شدن نفت و پیامد آن توسعه ی فضاهای شهری در دهه ی 40 شمسی و بعد وقایعی که پای زنان و ... رو به عرصه های اجتماعی شهر باز کرد، انقلاب اسلامی اتفاق افتاد و ...

Oil, Media and Gender: The cultural infrastructure of Iran’s petro-modern cities during oil boom

Elmira Jafari

 

 

History of shaping urban imageries in Tehran projected by Iranian political powers, in the light of the existence of oil in Iran

Rose Sarkhosh

 

و این یکی که خیلی جالب تره برام ازین چهت که همیشه دغدغه ی فهم معماریمعاصر ایران رو داشتم و به نظرم میرسه تقابل سنت و مدرنیته نمیتونه معماری عاصر ایران رو توضیح بده.

 

The Transnational Transformation of Architecture Practice:

Iranian architects in the new geography of professional authority, 1945-2012


 



 

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۷ آذر ۹۷ ، ۲۳:۵۶

گاهی توی زندگی عادی هم رخ میده

مثلا یه زن و شوهری با هم درگیرن یا دو تا همکار توی دفتر طراحی با هم کنار نمیان

بعد وقتی کتابی میخونیم یا مدلی رو میبینیم موضوع برامون روشن میشه مشکل رو میفهمیم و در گام بعدی مدلی برای عمل خواهیم داشت.

تفاوت های زن و مرد و کارهای پژوهشی ک روی این کار کردن یا مثلا مدل mbti یا مدل بلبین که مولفه های شخصیتی ادم رو تبیین میکنن.


از نمونه های اشناتر همین اخلاط چهارگانه که کمک میکنه بفهمیم بدنمون چه ویژگی هایی داره و حالا برای تعادل یا مثلا زود عصبی نشدن چی بخوریم چی نخوریم و ...

 

از مدل های تبیین گر دیگه ای که دوستشون دارم مدل سه تایی معرفی رنگ هست RGB یا مثلا 4 تایی CMYK

 

به این ها که نگاه میکنیم ارزش یک کار علمی خوب رو درک میکنیم

mbti

"یک مادر و دختر این آزمون را ابتدا در طی جنگ جهانی دوم بدین منظور طراحی کردند تا بتوانند مناسب‌ترین شغل را برای زنانی که در صنعت نظامی کار می‌کردند پیدا کنند."

belbin

برای کشف چرایی موفقیت برخی شرکت ها و شکست بقیه بلبین 9 سال شرکت های بی شماری رو در جهان مطالعه کرد.

RGB,CMYK

صفحه ی هر دو رو که توی ویکی پدیا خوب زیر و رو کنین میبینین چقدر مطالعات متعدد روی هم جمع شدن تا امروز هر رنگی رو با سه تا کد بگیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ آذر ۹۷ ، ۲۳:۲۵